Step by step

Na zes jaar en 11 maanden op Bonaire gewoond en gewerkt te hebben is het bijna zover, we gaan terug naar Nederland. Met deze blog wil ik onze afsluit- en terugreis/komst perikelen delen.

Met nog een week te gaan, nemen we van onze laatste spullen op Bonaire afscheid, zoals onze Toyota Hilux. Hij is ons in al die jaren trouw van dienst geweest en is een paar dagen geleden verkocht. We hebben hem al een aantal keren zien rijden, de koopster achter het stuur met steeds een blije lach en enthousiast naar ons zwaaiend, we gaan er daarom van uit dat de auto haar goed bevalt.

Ook de laatste voorbereidingen worden genomen. Vanmiddag ben ik met onze hond naar de dierenarts gegaan voor een gezondheidsverklaring, zodat ze mee mag in het vliegtuig. Eventjes naar het hart luisteren en een stempel met handtekening werd geplaatst  in het Europees Paspoort. Nu nog zorgen dat de bench in orde komt, kopieën maken van de documenten en de stickers plakken.
Over het vliegen maak ik mij geen zorgen, ze heeft 6 jaar geleden al gevlogen van Nederland naar Bonaire en dat ging prima. Alleen de chaos van Schiphol vrees ik. Gaat ze niet ontsnappen, zal ze ergens op Schiphol uitgelaten kunnen worden?

We zijn nog steeds blij dat we de huur van ons huis hebben opgezegd en de laatste maanden in een ander huis all-in zijn gaan wonen. Met veel dank ook aan Louise van Happy Holiday Homes (www.happyholidayhomes.com) die voor ons een huisje aan zee regelde, waar wij, de kinderen en de hond haast elke dag een plons in het water nemen.
Door eerder uit ons huurhuis te gaan, hadden we ruim tijd om zaken zoals water en elektra en het internet af te wikkelen. Ik heb mensen die een week voor hun vertrek uit hun huis gingen, zien stressen in plaats van dat ze die laatste week konden gaan genieten.

Ook met het verkopen van spullen ben ik al ruim een half jaar geleden begonnen.
Het betekende dat de container slechts voor de helft gevuld was, 15 kuub, in plaats van de 30 kuub waarmee we op Bonaire waren gekomen.
De container is allang gearriveerd in de haven van Rotterdam als wij landen. Hij wordt een paar dagen na onze aankomst gebracht, in een huis wat we nog moeten opknappen. Ook daar vraag ik mij af hoe het zal gaan, hoe we ons huis opknappen met allemaal spullen om ons heen.

De eerste paar weekjes gaan we daarom in een vakantiehuis, bij Vakantiehoeve Hanneken Tas (www.hannekentas.be), zodat we aan het eind van de dag even niet in de troep zitten. We realiseren ons dat het huis niet klaar zal zijn in die 2 weken. Het heeft in die bijna zeven jaar enige tijd leeg gestaan en is ook verhuurd geweest, er is genoeg te doen. Maar we hebben de tijd, het hoeft niet allemaal tegelijk.
Eerst maar eens op zoek naar een goede auto als we in Nederland zijn. We weten ongeveer wat we willen, nu nog eentje vinden voor een redelijke prijs.

De komende dagen willen we nog leuke dingen gaan ondernemen, de basisschool begint op Bonaire maandag alweer, maar de kids hoeven niet naar school. Zij beginnen maandag 28 augustus op hun nieuwe school. De dagen tot ons vertrek zijn behoorlijk gevuld.
Het weer werkt nu alleen even niet mee, er is weer een tropische storm op komst, Harvey genaamd. Hopelijk valt het mee.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s