Twilight zone

Nog maar een paar dagen te gaan voor ons vertrek en ik voel me alsof ik in de Twilight zone zit.

Het ene moment ben ik bezig om op Marktplaats te kijken voor een bank , eettafel en auto, voor als we in Nederland zijn.

Dan weer ben ik aan het opruimen van spullen, kleding uitzoeken en de koffers al gedeeltelijk inpakken. Of de ‘gewone’ dagelijkse beslommeringen die ook moeten gebeuren, zoals de hond uitlaten, de afwas, was of het huis vegen. En daarnaast willen we natuurlijk ook nog genieten, een ‘laatste keer’ Bonaire dingen doen. Een hele bucketlist. Als echte toerist verkennen we Bonaire, inclusief het midden op de weg stoppen voor ezels.

Mijn hoofd loopt over en ik heb het gevoel tijd tekort te komen, wat raar is aangezien we hier al zeven jaar wonen en we heus tijd genoeg hebben gehad om dingen te ondernemen en ze ook al eerder hebben gedaan. Maar ik wil nog zoveel. Of misschien is het ook eigenlijk nog geen afscheid willen nemen.

Tussendoor komen we ook mensen tegen die we kennen en wordt er afscheid genomen. De jongens zijn vrij gemakkelijk in het afscheid nemen: ‘Okay, doei!’

Maar ze zitten ook met een dubbel gevoel over het weggaan, waar we het ook met ze over hebben. Voor hun is het spannend, Bonaire is waar ze zijn opgegroeid. Nederland kennen ze alleen van de vakanties. Nu moeten ze ook in Nederland naar school. Zullen ze vriendjes maken, is het leuk?
Het is niet niks om opnieuw te moeten beginnen en dat nemen we zeker serieus.
De eerste beginperiode ga ik dan ook niet buitenhuis werken, om ze een stabiele thuisbasis te geven, zodat ze kunnen wennen. Het is al een hele omschakeling voor ze. Daarna zal het vast wel bij mij gaan kriebelen om wat te gaan doen, maar even nog niet. Die eerste tijd zal er ook heel veel te regelen en te doen zijn.

Nu gaan we eerst nog verder hier afsluiten. Vorige week zijn we al bij Burgerzaken langs gereden om een afspraak te maken voor de uitschrijving. Dit om te voorkomen dat we tijd moeten verspillen met eindeloos wachten voordat we aan de beurt zijn. Nu spelen ze in de wachtruimte leuke filmpjes van Mr Bean af maar met nog maar zo weinig tijd te gaan op Bonaire, besteden we de tijd liever anders. Bijvoorbeeld om nog even te gaan snorkelen 🙂

Morgen (donderdag) is het dan zover, voor onze afspraak en schrijven we ons definitief uit. Nederland komt steeds dichterbij.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s