Geregel

Een week is alweer voorbij. Een week geleden zeiden  we Bonaire vaarwel en vlogen naar Nederland. Met alle drukte lijkt Bonaire zo ver weg, zo veel geregeld en zoveel gedaan al.

En nog zijn we er niet.

Afgelopen zaterdag werd ik ineens twee jaar terug in de tijd geworpen. We zouden zaterdag even snel onze ‘nieuwe’ auto gaan halen, we dachten met een half uur klaar te zijn, maar dat liep anders.

Maart 2015: er was bij mijn vader longkanker ontdekt met uitzaaiingen. Ik had een ticket geboekt om naar Nederland te gaan en een paar dagen voor vertrek hielp ik nog mee bij de zeilclub, in verband met een zeilwedstrijd van de kinderen. Even liet ik mijn tas op de tafel daar liggen, terwijl ik de bootjes mee de kade opsleepte. Even maar… Een moment waarop diefjes mijn portemonnee uit mijn tas haalden, met creditcard, legitimatiebewijs en rijbewijs erin. Zonder al deze dingen stapte ik in het vliegtuig naar Nederland.

Eenmaal bij mijn ouders vroeg ik alles weer aan. Via het RDW kreeg ik een nieuw rijbewijs. Mooi geregeld, dacht ik.

Tot afgelopen zaterdag. De auto stond blinkend en glanzend in de showroom om de zaak uitgereden te worden. De koopovereenkomst was geregeld, het bedrag betaald. Vanuit Bonaire was de no-claim verklaring ontvangen, de inschrijving bij de Gemeente was geregeld, niks kon misgaan. Totdat de overschrijving bij het RDW moest gebeuren.

‘Wat raar, het RDW herkent uw adres niet. Ik haal even mijn collega’.

Het RDW had mij een rijbewijs verstrekt waaraan geen adres gekoppeld zat. En zonder overschrijving bij het RDW geen auto. Man toonde daarop zijn rijbewijs. En jawel, daar kon het RDW feilloos een adres aan koppelen. Waarop we toch nog de auto de zaak konden uitrijden. Alleen heeft Man geen aantoonbare schadevrije jaren, waardoor de verzekeringspremie torenhoog is..

Met veel dingen te doen en te regelen kwam er dus nog een bij… het regelen van een nieuw rijbewijs voor mij. Maandag gaan we naar het gemeentehuis.

Met de hond gaat het prima. Elke dag gaat ze mee in de auto naar ons huis. Het gras vindt ze heerlijk en ze rolt zich er vele malen in om. Elke grasspriet wordt vele malen besnuffeld. De dieren in de tuin heeft ze al ‘geproefd’, om ze vervolgens weer uit te spugen. Gisteren zag ik haar lopen met iets in haar bek. Ik hoorde gekraak, en met afschuw realiseerde ik mij dat ze een slak in haar bek had. Niet veel later spuugde ze iets uit, een kapot slakkenhuis.

Terugkijkend op de afgelopen week zijn er een aantal zaken waar ik blij mee ben dat we het zo geregeld hebben:

 1. de kinderen gelijk naar school laten gaan. Met zoveel te regelen en te doen, hadden we de kinderen er geen plezier mee gedaan om ze erbij te laten zijn. Dit merkten we bijvoorbeeld al aan de inschrijving bij de Gemeente, of het uitzoeken van een nieuwe vloer voor onze woonkamer, waar ze bij waren. Het duurt allemaal te lang, ze vervelen zich. Het voelt voor hun nog als ‘vakantie’, waarbij je de vraag krijgt ‘wanneer gaan we leuke dingen doen?’.
 2. Het is fijn om in een vakantiewoning te verblijven in de tijd dat er nog veel geregeld/gekocht moet worden, in elk geval de eerste week. Voor de kinderen geeft dit dan toch nog een beetje ‘vakantiegevoel’, terwijl het ook fijn is om na een dag geregel/werk in een rustige omgeving te komen.
 3. Geef de kinderen als ze uit school komen of vrij zijn een klusje in het huis. Hiermee betrek je ze bij het hele gebeuren.

 

Sommigen vragen ons of we Bonaire missen. We hebben er simpelweg nog 21231976_10213895408761283_3798305376978256125_ngeen tijd voor. Elke avond vallen we als een blok in slaap, in de ochtend gaat de wekker en gaan we aan de slag.

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Geregel

 1. Ik vind het heel leuk om je relaas te volgen. Ik woon zelf bijna 10 jaar op Sint Maarten en vraag me soms af hoe het zou zijn om terug naar Nederland te gaan. Ik hoor van vele mensen dat terug gaan nog veel meer van je vergt dan de emigratie maar hoormof lees er niet veel over. Ik wens jullie veel succes met de terugkeer !

  Liked by 1 persoon

  1. Hi Margriet, voor deze eerste periode is het voor ons vooral heel veel regelen inderdaad. We zijn veel plan elke dag maar telkens komt er weer iets tussendoor wat geregeld moet worden. Ik weet niet of het echt meer vergt dan emigratie, denk dat we daarvoor nog te kort terug zijn. Leuk dat je mijn blog volgt! Als je vragen hebt, stel ze gerust ! groetjes

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s