Financieën

Mijn mond doet pijn. Gisteren ben ik naar de mondhygiëniste geweest die mijn gebit grondig onder handen heeft genomen. Ze zuchtte diep tijdens de behandeling en het werd een compleet bloedblad. Mijn tanden zaten onder het bloed, ik leek wel Graaf Dracula. Ik kreeg borsteltjes mee en de waarschuwing dat als ik niet goed voor mijn tandvlees ga zorgen ik, binnen een aantal jaren, wiebelende tanden en kiezen zal krijgen. Over drie maanden moet ik weer terugkomen.

Vooraf aan het bezoek kreeg ik een offerte voor de afspraak, EUR140,=. Dat hakt er letterlijk en figuurlijk in. Nu heb ik een tandartsverzekering afgesloten, die dit gelukkig vergoedt, want anders is het bijna niet te betalen.

Mijn zorg- en tandartsverzekering lopen bij Besured, een studentenverzekering. Ik ben al jaren geen student meer maar ook als je geen student bent kun je deze verzekering afsluiten. Voor mij kwam deze als voordeligste uit de bus. Het loont in elk geval om flink te gaan googlen om een goede en goedkope zorgverzekering te vinden. Acceptatie is altijd pas na inschrijving in de gemeente, waardoor ik een paar dagen onverzekerd rondliep.

Bij ons vliegt het geld van de bankrekening.
De kinderen hebben dit niet door. Elke week komt weer de vraag: ‘Wat voor leuke dingen gaan we doen in het weekend? Zullen we naar Blijdorp? Zullen we naar Naturalis? Zullen we… enz enz’
Op Bonaire was het antwoord simpel, we hadden de keuze uit het strand, of naar het strand of anders naar het strand. Afgewisseld met een rondje toeren over het eiland. Zelfs een tropisch paradijs was niet meer bijzonder op een gegeven moment voor de kinderen. Toch genoten ze zeker elke keer van het snorkelen.
Maar terug naar Nederland.. vorig week zondag namen we ze mee naar de indoor kartbaan. Anderhalf uur verder hadden ze elk twee keer een kwartier geracet en waren we EUR 62,= lichter. In Nederland zijn genoeg leuke dingen te doen maar even ‘iets leuks’ doen is lang niet altijd goedkoop.

Elke maand maak ik een begroting van inkomsten en uitgaven en meestal na een week al moet ik hem weer aanpassen. Rekeningen blijven binnen vallen, vorige week kregen we net voor het weekend nog een rekening binnen van de Belastingsamenwerking. Of we een paar honderd euro willen betalen voor rioolheffing en afvalstoffenheffing. En zo is er tot nu toe elke maand wel iets. Een nieuwe Cv-ketel omdat het zeer dubieus was of de oude het nog wel zou volhouden in de winter of een nota van een elektricien omdat we na het plaatsen van een lamp zonder stroom zaten.

Kijkend naar onze begroting zag ik ook een aantal zaken die beslist goedkoper moeten kunnen, zoals onze inboedel/opstalverzekering. Net aangekomen in Nederland twee maanden geleden, wilden we alles simpelweg snel en goed geregeld hebben, zonder goed te kijken naar de prijzen.
Nu is het echter de hoogste tijd om alles goed onder de loep te gaan nemen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s