Trek

Steeds maar honger hebben. Nou ja, geen honger (dat hebben de kindjes in Afrika zei mijn moeder vroeger), maar trek. Lekkere trek. En dus halen we bij de boodschappen kaasjes in huis, en toastjes, en worst en hummus. Van die delicatessen die je eigenlijk alleen maar zou moeten halen bij een verjaardagsfeestje. Maar wij halen ze wekelijks, want tja… die lekkere trek. Op Bonaire had ik dat nooit, al scheelt het wellicht dat ze daar ook maar weinig lekkere dingen hadden in de supermarkt. En als ze er al waren, waren ze ook gelijk duur. Ik denk dat die lekkere trek komt omdat producten veel gemakkelijker en goedkoper verkrijgbaar zijn. En daarnaast zijn de avonden hier langer, en kouder.
Zo kan ik hier gemakkelijk in mijn eentje een Mona-toetje veroberen. In de supermarkt twee voor maar EUR1,50. Mijn hemel. Op Bonaire kreeg ik er hooguit eentje met Moederdag, zo duur als een bos bloemen is een Mona-toetje daar, 5 dollar bijna.

Maar het begint te tonen, die lekkere trek. Inmiddels zitten er een paar kilo bij. Nu scheelt het weer dat met die koude dagen in Nederland, ik vele lagen kleren over elkaar draag. Dan toont het niet zo hé, die gewichtstoename.
Hemd, t-shirt, slobbertrui, vest en dan nog eens een dikke winterjas eroverheen.
Aangekomen? Ik? Welnee, lijkt alleen maar zo met al die dikke kleren.

De pepernoten liggen ondertussen wel te verschimmelen in de kast na het vertrek van Sinterklaas, die smaken niet meer. Maar met de kerstdagen in aantocht ligt er nog meer lekkers in de winkel, zoveel keuze.

Teveel keuze had ik ook met de kerstspullen op onze zolder.
Zeven jaren waren ze op de zolder blijven staan. Ze pasten niet meer in de container destijds. Hebben we ze gemist? Welnee. In totaal waren het zes dozen met kerstspullen. Zes!! Met in totaal vijf beelden van kerstmannen, vele doosjes met kerstballen, waarvan een aantal gesneuveld, 6 kerstkransen met kerstman of sneeuwpop erop enzovoort enzovoort. Hoe verzin je het? What was I thinking toentertijd? En wat ben ik blij dat het niet mee was naar Bonaire.

Veel heb ik weggegooid en de grootste doos vulde ik tot de nok toe met kerstspullen voor de oudste om mee naar school te nemen.

Met de rest van de kerstversieringen ging ik aan de slag om de kerstboom te versieren. Bij het willen plaatsen van de piek bleek er bij die grote verzameling kerstspullen echter één ding te missen. De piek…

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Trek

 1. Ja, kerstspullen, dat is ook iets waar ik hevig op geminimaliseerd heb nu we zoveel ruimte gaan inleveren. Dozenvol teruggebracht tpt 1 kratje-en-nog-wat. Is meer dan genoeg. Een kerstboom heb ik alleen nog maar tweedimensionaal aan de muur hangen… dus ook geen piek meer nodig 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Haha nee een piek heb je dan inderdaad niet nodig 🙂
   Het blijft mij verbazen hoeveel spullen ik om mij heen heb verzameld, maar ook dat ik er nu gemakkelijker afstand kan doen. Zo’n verhuizing ruimt heerlijk op 🙂
   Fijne kerstdagen! Jullie laatste in Nederland voorlopig toch?

   Liked by 1 persoon

   1. Ja, als je eenmaal begint met ‘ontspullen/ gaat het steeds makkelijker… En we brengen onze laatste kerst als ‘vakantie’ in Denemarken door… 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s