Geluk

 

IMG_4017

Onze eerste kerst en oud en nieuw in Nederland zijn alweer achter de rug. De kerstboom heeft inmiddels al een plekje gekregen in de achtertuin. De voorgaande jaren zaten we met de kerst op het water met de boot, snorkelen en zwemmen. De nieuwjaarsduik maakten we  in het heldere, warme water op Sorobon. Die tijden zijn voorbij. Dit jaar aten we zelfgemaakte erwtensoep en gingen op familiebezoek. De warmte was binnen in plaats van buiten.
Ook in het hart, want terwijl het vuurwerk om ons heen knalde werd er in mijn oor gefluisterd: ‘wil je met mij trouwen?’
We wonnen de hoofdprijs in de Oudejaarsloterij niet maar deze prijs is onbetaalbaar.
In Nederland zijn er trouwens ongelofelijk veel loterijen om aan mee te doen. Staatsloterij, Postcodeloterij, Bankgiroloterij, Vriendenloterij, lotto, krasloten en ik zal er vast nog een aantal zijn vergeten. Allemaal beloven ze je een kans op miljoenen.
Het leven in Nederland is grijs en grauw, in elk geval wat het weer betreft. Nu we weer in een land met treinen wonen lezen we ook weer regelmatig berichten dat er iemand voor de trein is gesprongen. En ik snap wel dat het weer hier ook een rol in meespeelt. De momenten dat de zon heeft geschenen de afgelopen maanden, zijn op 1 hand te tellen. Terugkomend op een kraslot, zou het niet geweldig zijn als je met een muntje die grote grijze laag zou weg kunnen krabben en er komt een zonnetje tevoorschijn?

Met het ingaan van het nieuwe jaar ben ik ook mijn gebruik van Facebook drastisch gaan verminderen. Alle prikkels die ik binnen kreeg, foto’s, filmpjes en berichten zijn voor mij teveel. Daarnaast vind ik Facebook soms te oppervlakkig en negatief. Liever hou ik direct persoonlijk contact met vrienden en familie. Op Bonaire was het gebruik van Facebook een noodzaak omdat je alleen op die wijze erachter kwam wat er speelde op het eiland. Ook werkte het geweldig bij de verkoop van al onze spullen voor ons vertrek. Maar nu die noodzaak er niet meer is, geeft het mij meer rust en tijd om aandacht te besteden aan andere zaken.
Zoals het zoeken naar een middelbare school voor de oudste. Op Bonaire was die keuze simpel, aangezien er maar 1 school is, waarover de meningen over de kwaliteit sterk verschillen. Hier in Roosendaal zijn er meeloopmiddagen, informatiedagen, schoolmarkten. Mogelijkheden te over om te snuffelen. We blijven ons verbazen over de legio van mogelijkheden. Tweetalig VWO, geweldige naschoolse activiteiten, een technasyium enz enz.
Het is een geluk om de luxe te hebben om te kunnen kiezen, maar het maakt het er niet gemakkelijker op.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s